Ihanan suklaiset muffinsit (noin 20 kpl)

     2 dl kaura- tai soijajuomaa

     2 dl kookoskermaa

     1 dl agavesiirappia

     2 dl erikoishienoja spelt-jauhoja

     1,5 dl kaurahiutaleita

     2 tl leivinjauhetta

     1 dl perunajauhoja

     1 dl kaakaojauhetta

     1,5 dl kookoshiutaleita

     2/3 levyä – 1 levy (90-130 g) Pandan

     tummaa suklaata


Vatkaa kaura/soijajuoma, agavesiirappi ja kookoskerma niin että seos vaahtoaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet kaura/soijajuoman, siirapin ja kookoskerman sekaan ja sekoita hyvin.

Paloittele suklaa isohkoiksi paloiksi ja lisää taikinan sekaan.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Vaikka taikina on sokeriton niin suklaassa sitä kuitenkin on. Nämä herkut eivät siis valitettavasti ole aivan sokerittomia, mutta makeuttamalla taikinan agavesiirapilla sokeria saa ainakin vähennettyä.

Kookos näissä ei varsinaisesti maistu, mutta kookoskermalla muffinsit saa kuohkeiksi ja täyteläisiksi.

Mainokset