Mustikkapiirakka

MustikkapiirakkaPohja

5 dl erikoishienoja spelttijauhoja
150 g sinistä Keiju -margariinia
0,5 dl intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte

500 g (purkillinen) maustamatonta soijajogurttia
200 g mustikoita
0,5 dl intiaanisokeria

Pohja

Laita uuni lämpenenemään 200 asteeseen.

Sekoita margariini ja sokeri keskenään.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Sekoita kuiva-aineet margariini-sokeriseokseen.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes pohja muuttuu kevyen kullanruskeaksi.

Täyte

Sekoita kaikki aineet keskenään. Älä sulata marjoja, vaan lisää ne jäisinä.

Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Alenna lämpöä 175 asteeseen ja paista piirakkaa vielä noin 5 minuuttia

Anna piirakan jäähtyä kunnolla, niin että soijajogurtti hyytyy.

Helppo vegaaninen mustikkapiirakka jossa on ilahduttavan vähän sokeria. Olen tehnyt piirakkapohjan yleensä niistä jauhoista mitä kaapista löytyy yhdistelemällä niitä keskenään esim. ruisjauhoja ja spelttijauhoja, jopa kaurahiutaleita ja aina on hyvää tullut.

Advertisements