Munkit ja suklaakuorrute

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje noin 15 munkille.

2,5 dl kauramaitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl intiaanisokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl puolikarkeita spelttijauhoja
50 g sinistä Keiju-margariinia
kookosrasvaa paistamiseen
(koivusokeria, jos haluat tavallisia sokerimunkkeja)

Liota hiiva lämpimään (ei kuumaan!) kauramaitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja intiaanisokeri. Lisää jauhot. Lisää margariini huoneenlämpöisenä, ei sulana.

Kohota taikinaa liinan alla noin 45 minuuttia.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kohota vielä noin 15 minuuttia.

Kuumenna kookosrasva kattilassa, rasvaa tarvitaan niin paljon, että munkit eivät osu kattilan pohjaan.

Tee taikinapalloihin reikä keskelle juuri ennen paistamista. Paista munkit molemmilta puolilta vaaleanruskeiksi, rasva on sopivan kuumaa kun munkki paistuu minuutissa.

Jäähdytä munkkeja hetki talouspaperin päällä. Sokeroi koivusokerilla tai valmista suklaakuorrute:

Suklaakuorrute (riittää noin 12 munkille)

130g  (levyllinen) Pandan tummaa suklaata
50g sinistä Keijua
pinnalle mantelirouhetta

Sulata margariini kattilassa ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Dippaa munkit suklaakuorrutteessa, nostaessasi munkkia ylös suklaasta pyöräytä sitä suklaamassan pinnalla, jotta kuorrutteeseen tulee kaunis pinta.

Ripottele pinnalle mantelirouhetta.